Elk einde is een nieuw begin

Na de mooie lancering in Rwanda (meer hierover in de volgende blog) ging ik voldaan weer terug naar Kaapstad. Van daaruit hup weer door naar Johannesburg om op oriëntatie trip te gaan. Zoals ik in mijn vorige blog schreef, willen we namelijk in Afrika ook de Correctbook Originals gaan verkopen.

 

Maarja, waar en in welke winkels begin je dan? Daar is natuurlijk eerst wat veldonderzoek voor nodig. Met dat doel ging ik twee dagen op stap. Dat kwam neer op een hoop winkels bezoeken. De conclusie was dat we ons het beste op het iets hogere segment kunnen gaan richten met de verkoop van de Correctbook Originals.

Mooi succes was dat ik een presentatie mocht geven aan één van de grootste retailketens in Zuid-Afrika; P&A. Zij zien het verkopen van onze producten zeker zitten en inmiddels is de samenwerking met hen zo goed als in kannen en kruiken. Ze hebben de eerste bestelling al toegezegd. Met hun vijf winkels en één winkel in een supergroot winkelcentrum, is dit een hele mooie start van de commerciële verkoop in en door Correctbook Africa.

 

Natuurlijk zijn er nog andere verkoopkanalen dan die van de retail. Daarom ging ik ook naar een partner die online voor ons gaat verkopen via distributeurs. Deze partner heet Trefoil en stond begin mei zelfs al met Correctbook producten op de beurs! Gaaf he?

 

Na mijn bezoek aan Johannesburg had ik nog een belangrijke taak in Kaapstad. Ik moest een presentatie houden over Correctbook en haar producten voor een partij die misschien de productie van Correctbook materialen in Zuid-Afrika voor ons kan gaan uitvoeren. Ik had een prachtige presentatie voorbereid, compleet in onze nieuwe huisstijl en gelukkig heeft dat z’n vruchten afgeworpen. De accountmanagers van de fabriek waren allemaal erg enthousiast en we hebben met hen een goeie samenwerking opgezet. Dat betekent dat de productie hopelijk aan het einde van dit jaar gestart kan worden!

Niet lang hierna stapte ik dan echt weer op het vliegtuig naar Nederland. Terug naar Correctbook Europe B.V. en het team dat ik alweer een half jaar niet gezien had. Daarmee komt het eerste deel van mijn avontuur in Afrika tot een einde, maar het is een schitterend begin geweest voor Correctbook Africa.

Momenteel ben ik weer terug op kantoor bij mijn Nederlandse collega’s, die mij welkom heetten op de eerste werkdag na mijn terugkomst met typische Hollandse hapjes en een ‘welcome back’ banner. Ondanks dat ik weer in Europa ben, ben ik nog steeds druk bezig met Correctbook Africa, alleen dan vanaf een iéts langere afstand.