Blog

 1. Schrijf, Wis(sel), Herhaal: De veelzijdigheid van onze modulaire uitwisbare notitieboeken

  Pagina uit Correctbook halen

  De kracht van modulariteit

  We hebben het vaak over onze modulaire notitieboeken, maar wat betekent modulariteit nou eigenlijk? Nou, als iets modulair is, betekent het dat je het uit elkaar kunt halen én zo weer in elkaar kunt zetten. Het zorgt ervoor dat je dingen kunt aanpassen en veranderen, lekker flexibel he? En gaat er na een aantal jaar toch iets kapot? Dan vervang je alleen de onderdelen die echt vervangen moeten worden. En laat dat nou precies zijn wat wij ook willen bereiken met onze Correctbooks: een duurzaam uitwisbaar notitieboek die je helemaal naar je eigen smaak kunt indelen!

   

  Eindeloze opties voor pagina sets

  Ons ringensysteem werkt als een bouwpakket voor notitieboeken. Het maakt het mogelijk om pagina's toe te voegen of te verwijderen zonder gedoe. Hiermee heb je de vrijheid om je notitieboek aan te passen aan jouw unieke stijl en wensen. Geen probleem als die veranderen

  Read more »
 2. Zo maak je een to-do list die wel werkt

  To do list

  Je gehele dag kan soms bestaan uit ontzettend veel taken. Het lijkt wel of het nooit klaar is! Maar hier komt de redder in nood: de to-do list. Een to-do list is een lijst dat je helpt om taken, doelen en verantwoordelijkheden te organiseren. Het opschrijven hiervan zorgt voor een fris koppie. Bovendien geeft het afvinken van voltooide taken een gevoel van voldoening. Klinkt goed, toch? In deze blog delen we een aantal tips voor het effectief gebruik van een to-do list.

   

   

  Tip 1: Stel prioriteiten.

  Dat klinkt heel simpel maar in de praktijk is het vaak een uitdaging. Om prioriteiten te bepalen, kan de Eisenhower Matrix van pas komen. Deze matrix verdeelt taken in vier categorieën:

  • Doen: Dit zijn de to-do’s die onmiddellijke aandacht nodig hebben, zoals deadlines of noodsituaties.
  • Plannen: Deze to-do’s zijn van belang voor je lange termijn doelen en persoonlijke groei, maar ze hebben geen onmiddellijke deadline.
  • Delegeer: Deze to-do’s kunnen eigenlijk anderen overnemen.
  Read more »
 3. De ideale boodschappenlijst

  Boodschappenlijst

  Ken je dat gevoel? Het moment waarop je in de keuken staat en plotseling beseft dat je dat ene onmisbare ingrediënt bent vergeten mee te nemen uit de supermarkt. Auw, dat doet een beetje pijn. Je hebt vast weleens gehoord van het goede oude boodschappenlijstje. Sorry, we weten dat het een open deur is, maar we kunnen het niet laten. In dit blog willen we je graag voorstellen aan onze Correctbook Original Pocket, die je als een duurzaam boodschappenlijstje kunt gebruiken. 

   

  Over de Original Pocket
  De Correctbook Original Pocket is een ideaal uitwisbaar notitieboekje die je gemakkelijk in je broekzak, handtas of borstzakje meeneemt. Je kunt dit boekje eindeloos gebruiken. Niet alleen als boodschappenlijst maar ook als to do list. Lekker bezig! Hierdoor bespaar je namelijk ontzettend veel papier waardoor je een

  Read more »
 4. Weer duurzaam van start

  Weer duurzaam van start

  Ondanks dat we allemaal nog heerlijk van de Hollandse of buitenlandse zon kunnen gaan genieten, kun je maar beter voorbereid zijn. Als je alles al binnen hebt voor als je na je vakantie weer gaat starten, kun je pas echt lekker die benen omhooggooien en je ijskoude drankje erbij pakken. Wij kunnen natuurlijk de meest fantastische producten aanbevelen, maar we laten toch liever onze ambassadeurs het woord doen. In deze blog vind je de favorieten van een aantal Correctbook fans. Waarom vinden zij nou juist dat product helemaal geweldig? Je lees het hieronder. 

  Read more »
 5. Is Correctbook geschikt voor linkshandigen?

  Is Correctbook geschikt voor linkshandigen?

  Het is een beetje een inkoppertje, maar echt; je hoeft je Correctbook nooit links te laten liggen. Ook als linkshandige is het ideaal in gebruik. Waarom? Dat leggen we je in deze blog haarfijn uit. 

  De ringband zit nooit in de weg 

  En nooit is ook echt nooit. Want Correctbook heeft een Unbind & Click systeem. Ehm watteh? Je kunt je pagina’s binnen seconden eruit halen en op een andere plek terug stoppen. Zo kun je zelf de volgorde van je notitieboek aanpassen. Maarrr dat is niet het enige voordeel. Hét voordeel voor alle linkshandigen is, dat je dus een pagina eruit kunt halen en op deze

  Read more »
 6. Vakantie vibes

  Vakantie vibes

  Ben jij zo iemand die gewoon niet zo goed stil kan zitten? Of heb je even een break nodig na al dat zonnebaden en zwemmen? Das mooi, want dan hebben we wat goeie Correctbook vakantie tips voor je. Lees hieronder snel verder. 

  Of je nou met de trein, auto, fiets of het vliegtuig naar je vakantiebestemming gaat, met het Forever

  Read more »
 7. Mijn avontuur in Madagaskar

  Mijn avontuur in Madagaskar

  Een aantal weken geleden ging ik van Zuid-Afrika naar Madagaskar. Daar ging ik heen voor wat Correctbook meetings, maar zo kon ik tegelijkertijd mijn persoonlijke droom achterna (hieronder meer daarover). Met UNICEF Madagascar en Save The Children had ik oriënterende gesprekken in de hoofdstad Antanarivo.

  Met een andere non-profit organisatie, had ik ook een meeting. Niet in de hoofdstad, maar in het zuiden van het land; Port Dauphin/Tolagnaro. Met hen staat een pilot in de steigers voor 150 kinderen. En uiteraard worden dat er bij succes nog meer, want deze organisatie supporten wel 40.000 kinderen. Zij willen hier een onderzoek doen op kleine schaal of de schrijfvaardigheid van de kinderen echt verbetert met Correctbook. Dus een beetje zoals het onderzoek van Edukans

  Read more »
 8. De bewezen impact van Correctbook

  De bewezen impact van Correctbook

  Tot nu toe hebben we al meer dan 600.000 kinderen geholpen met uitwisbaar schrijfmateriaal. Maar dit uitwisbare schrijfmateriaal is natuurlijk nog maar het begin van alles. Want het gebruik van dit materiaal dat is de sleutel in de strijd tegen analfabetisme. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van het uitwisbare schrijfmateriaal van Correctbook positieve resultaten geeft. Lees snel verder om dit te ontdekken. 

  Het materiaal

  Het uitwisbaar schrijfmateriaal dat kinderen in ontwikkelingsgebieden ontvangen is niet precies hetzelfde als het schrijfmateriaal dat jij koopt. Dit notitieboek heeft namelijk een gesloten ringband, zodat de kinderen geen pagina’s kwijt kunnen raken. Handig toch? Ook is het boekje waterafstotend en kan het wat zwaardere omstandigheden doorstaan, die zich voor kunnen doen in de dorre gebieden. Het pakket dat de kinderen ontvangen bestaat dus uit dit speciale Correctbook, een pen en een inktpotje. Dat inktpotje delen ze met z’n zevenen of achten. 

  Read more »
 9. Op weg naar een 100% modulair notitieboek!

  Op weg naar een 100% modulair notitieboek!

  Stel je Correctbook A5 zelf samen

  Een modulair notitieboek, wat is dat nou eigenlijk? In plaats van vast te zitten aan een specifiek notitieboek, kun je bij een modulair notitieboek zelf beslissen wat voor omslag er om je boek komt en wat voor soort en hoeveel pagina's je in je Correctbook A5 notitieboek wilt. Je zet vervolgens zelf heel makkelijk je eigen notitieboek in elkaar met de door jou gekozen onderdelen.

  Read more »
 10. Het verhaal achter onze duurzame etui

  Het verhaal achter onze duurzame etui

  Heb jij ons etui al ontdekt? We zijn hier namelijk mega trots op. Op het uiterlijk van het etui en dan bedoelen we natuurlijk die geweldige jeansstof en fantastische print, maar zeker ook het mooie verhaal dat schuilgaat achter de productie van deze topper. Je leest er hier alles over.

   

  Goed van start
  Het zou toch ideaal zijn als je je Correctbook pennen en accessoires ergens in kon bewaren wat je ook met je mee kan dragen? Dat dachten wij nou ook. Zo ontstond het idee voor een echte Correctbook etui. Maar het DNA van deze etui moest natuurlijk helemaal aansluiten bij de andere Correctbook producten en bij onze missie en visie. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een zo milieuvriendelijk mogelijk product en zo kwamen we uit bij Africa Collect Textiles

  Read more »