Blog

 1. Vakantie vibes

  Vakantie vibes

  Ben jij zo iemand die gewoon niet zo goed stil kan zitten? Of heb je even een break nodig na al dat zonnebaden en zwemmen? Das mooi, want dan hebben we wat goeie Correctbook vakantie tips voor je. Lees hieronder snel verder. 

  Of je nou met de trein, auto, fiets of het vliegtuig naar je vakantiebestemming gaat, met het Forever

  Read more »
 2. Mijn avontuur in Madagaskar

  Mijn avontuur in Madagaskar

  Een aantal weken geleden ging ik van Zuid-Afrika naar Madagaskar. Daar ging ik heen voor wat Correctbook meetings, maar zo kon ik tegelijkertijd mijn persoonlijke droom achterna (hieronder meer daarover). Met UNICEF Madagascar en Save The Children had ik oriënterende gesprekken in de hoofdstad Antanarivo.

  Met een andere non-profit organisatie, had ik ook een meeting. Niet in de hoofdstad, maar in het zuiden van het land; Port Dauphin/Tolagnaro. Met hen staat een pilot in de steigers voor 150 kinderen. En uiteraard worden dat er bij succes nog meer, want deze organisatie supporten wel 40.000 kinderen. Zij willen hier een onderzoek doen op kleine schaal of de schrijfvaardigheid van de kinderen echt verbetert met Correctbook. Dus een beetje zoals het onderzoek van Edukans

  Read more »
 3. De bewezen impact van Correctbook

  De bewezen impact van Correctbook

  Tot nu toe hebben we al meer dan 600.000 kinderen geholpen met uitwisbaar schrijfmateriaal. Maar dit uitwisbare schrijfmateriaal is natuurlijk nog maar het begin van alles. Want het gebruik van dit materiaal dat is de sleutel in de strijd tegen analfabetisme. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van het uitwisbare schrijfmateriaal van Correctbook positieve resultaten geeft. Lees snel verder om dit te ontdekken. 

  Het materiaal

  Het uitwisbaar schrijfmateriaal dat kinderen in ontwikkelingsgebieden ontvangen is niet precies hetzelfde als het schrijfmateriaal dat jij koopt. Dit notitieboek heeft namelijk een gesloten ringband, zodat de kinderen geen pagina’s kwijt kunnen raken. Handig toch? Ook is het boekje waterafstotend en kan het wat zwaardere omstandigheden doorstaan, die zich voor kunnen doen in de dorre gebieden. Het pakket dat de kinderen ontvangen bestaat dus uit dit speciale Correctbook, een pen en een inktpotje. Dat inktpotje delen ze met z’n zevenen of achten. 

  Read more »
 4. Op weg naar een 100% modulair notitieboek!

  Op weg naar een 100% modulair notitieboek!

  Stel je Correctbook A5 zelf samen

  Een modulair notitieboek, wat is dat nou eigenlijk? In plaats van vast te zitten aan een specifiek notitieboek, kun je bij een modulair notitieboek zelf beslissen wat voor omslag er om je boek komt en wat voor soort en hoeveel pagina's je in je Correctbook A5 notitieboek wilt. Je zet vervolgens zelf heel makkelijk je eigen notitieboek in elkaar met de door jou gekozen onderdelen.

  Read more »
 5. Het verhaal achter onze duurzame etui

  Het verhaal achter onze duurzame etui

  Heb jij ons etui al ontdekt? We zijn hier namelijk mega trots op. Op het uiterlijk van het etui en dan bedoelen we natuurlijk die geweldige jeansstof en fantastische print, maar zeker ook het mooie verhaal dat schuilgaat achter de productie van deze topper. Je leest er hier alles over.

   

  Goed van start
  Het zou toch ideaal zijn als je je Correctbook pennen en accessoires ergens in kon bewaren wat je ook met je mee kan dragen? Dat dachten wij nou ook. Zo ontstond het idee voor een echte Correctbook etui. Maar het DNA van deze etui moest natuurlijk helemaal aansluiten bij de andere Correctbook producten en bij onze missie en visie. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een zo milieuvriendelijk mogelijk product en zo kwamen we uit bij Africa Collect Textiles

  Read more »
 6. 10,000 Correctbooks in Malawi ‘het warme hart van Afrika’

  10,000 Correctbooks in Malawi ‘het warme hart van Afrika’

  De situatie in Malawi

  Malawi ligt in het zuidoosten van Afrika, met Mozambique aan de zuidkant, Zambia aan de westelijke grens en Tanzania in het noorden. Het is een klein land in vergelijking met andere Afrikaanse landen. Malawi wordt ook wel het ‘warme hart van Afrika’ genoemd en dat is terecht. De bevolking van Malawi is vrolijk, verwelkomend en vredig, ze zorgen ervoor dat je je helemaal welkom en op je gemak voelt in hun mooie land. Zoals in veel ontwikkelingslanden, is het met de staat van meeste publieke scholen in Malawi droevig gesteld. Dit wordt duidelijk door de slechte infrastructuur en leer omstandigheden. De meeste schoolgaande kinderen hebben gebrek aan basisbehoeften zoals lees- en schrijfmaterialen. Dit is een grote reden waarom kinderen geen motivatie hebben om naar school te gaan. De kinderen naar school te laten terugkeren is een grote uitdaging in Malawi.

  Read more »
 7. 10 handige back to school tips!

  10 handige back to school tips!

  10 ideale back to school tips 

  Of je het nou wilt of niet het nieuwe studiejaar is weer in zicht. Heb jij je al voorbereid? Zowel fysiek als mentaal. Niet? Dan hebben wij nog een paar ideale back to school tips voor je in petto. Zo start je helemaal fris en fruitig. Lees hier alle tips die jou klaarstomen:

  1. Koop

  Read more »
 8. Werk mee aan SDG

  Werk mee aan SDG

   

  Huh watteh? De Sustainable Development Goals, of zoals wij hier zeggen ‘De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen’. Deze zijn in 2015 opgesteld door de Verenigde Naties als de nieuwe wereldwijde ontwikkelingsagenda voor 2030. Maar wat heeft dit met Correctbook te maken? Nou, wij zijn stiekem best hard op weg om hier ons steentje (of boekjes) aan bij te dragen. Gelukkig zijn wij niet een van de grote vervuilers in de wereld, maar doen we toch ons best mee te werken om de volgende doelstellingen te behalen:

   

   

  Read more »
 9. Lancering Correctbook in Rwanda

  Lancering Correctbook in Rwanda

  Op 25 maart was het dan zo ver. Hét launch event van Correctbook in Rwanda. Op die manier konden we potentiële partners kennis laten maken met Correctbook en op zoek naar nog meer toekomstige samenwerkingen in dit land. Met andere woorden; Correctbook op de kaart zetten!

   

  Het hele Correctbook Africa Team was aanwezig. Ezechiel deed de introductie, nadat Justin van World Vision het event had gestart met het openingsgebed. Maar één beeld zegt meer dan 1000 woorden dus was het daarna hoog tijd voor de Correctbook documentaire.

  Read more »
 10. Elk einde is een nieuw begin

  Elk einde is een nieuw begin

  Na de mooie lancering in Rwanda (meer hierover in de volgende blog) ging ik voldaan weer terug naar Kaapstad. Van daaruit hup weer door naar Johannesburg om op oriëntatie trip te gaan. Zoals ik in mijn vorige blog schreef, willen we namelijk in Afrika ook de Correctbook Originals gaan verkopen.

   

  Maarja, waar en in welke winkels begin je dan? Daar is natuurlijk eerst wat veldonderzoek voor nodig. Met dat doel ging ik twee dagen op stap. Dat kwam neer op een hoop winkels bezoeken. De conclusie was dat we ons het beste op het iets hogere segment kunnen gaan richten met de verkoop van de Correctbook Originals.

  Read more »