Teaching with Impact - Educatieve Verandering

 

 

Edukans x Correctbook

 

 

 

 

Goed onderwijs voor iedereen

250 miljoen kinderen gaan helaas nog iedere dag naar school zonder pen en papier. Meer dan 750 miljoen mensen, wereldwijd boven de 15 jaar, zijn mede hierdoor analfabeet.

Meer? Bekijk de video diary

400.000 Correctbooks in productie

Er zijn op dit moment 400.000 Correctbooks in productie waarmee wij kinderen in ontwikkelingsgebieden een 3 maanden voorzien van schrijven in onze strijd tegen analfabetisme.

Bekijk alle Correctbooks

Ons doel? 1 miljoen kinderen helpen voor 2023

Wij hebben ons als ambitieus doel gesteld 1 miljoen kinderen in ontwikkelingsgebieden een jaar lang
van schrijven te voorzien voor 2023.

Meer over onze missie

Correctbook trainingen

Het succes van Correctbook in Afrika hangt sterk af van een goede implementatie van de projecten. Wat houdt dit in? Dit betekent dat leraren van scholen waar wij onze boeken beschikbaar hebben gesteld, getraind moeten worden hoe Correctbooks op de juiste manier te gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn de instructie hoe de pennen moeten worden gevuld met behulp van de inktpot en dat de materialen veilig op school bewaard moeten worden en niet met de kinderen mee naar huis mogen. Deze eenvoudige trainingen zijn factoren die de impact van onze materialen drastisch verhogen. Onze partners in de verschillende Afrikaanse landen zijn hier verantwoordelijk voor en zij worden hier zorgvuldig op geselecteerd. Bekijk de korte video hiernaast om een indruk te krijgen van wat het Teaching With Impact programma precies inhoudt. 

Het Teaching With Impact Programma

Voor een samenwerking buiten onze eigen projecten om, hebben wij een programma opgezet dat dit hele proces uit handen neemt. Dit project heet Teaching With Impact. Het is een mooie samenwerking waarbij Correctbook het uitwisbaar schrijfmateriaal aanbiedt en Edukans de bijbehorende training van de docenten verzorgt. Maar het wordt nóg mooier! Met Edukans samen hebben we namelijk een lesmethode ontwikkeld die geschreven is om te worden gebruikt in combinatie met de Correctbook schrijfmaterialen. Inmiddels hebben wij 460.690 kinderen in vijf verschillende Afrikaanse landen kunnen voorzien van deze lesmethode tezamen met het uitwisbare schrijfmateriaal van Correctbook.

Het programma bestaat dus uit een training voor de leraren volgens een speciale lesmethode van Edukans en levert de bijbehorende Correctbook schrijfmaterialen. De training geeft de leraren meer zelfvertrouwen om les te geven en de Correctbooks zorgen voor een makkelijkere manier om les te geven. Theorie wordt makkelijker omgezet naar praktijk met handige oefeningen in het Correctbook. De lesmethode is een bewezen methode waardoor de plaatselijke alfabetiseringscijfers verbeteren, evenals de directe resultaten van de kinderen op school. Voor de kinderen is de lesmethode een leukere manier om les te krijgen en een stuk minder stressvol. Ze hoeven zich geen zorgen meer te maken dat hun schrift opgaat én ze krijgen te horen dat fouten maken mag! Met een Correctbook mag en kan je namelijk eindeloos oefenen.

De impact van het TWI Programma

De start van het Teaching With Impact programma was in Ghana, waarna het ook met succes geïntroduceerd werd in Malawi, Oeganda, Kenia en Ethiopië. In een periode van zes maanden werden deze landen bezocht om vervolgens direct aan de slag te gaan met het uitwisbaar lesmateriaal.

Met het trainingsprogramma streven wij ernaar het onderwijs voor 5 miljoen kinderen te verbeteren vóór 2025. Een ambitieus doel waarbij Correctbook een bijdrage heeft geleverd door zowel kinderen als docenten te voorzien van duurzaam uitwisbaar schrijfmateriaal. Het streven van Correctbook naast het leveren van de uitwisbare notitieboeken is om zoveel mogelijk lokaal te produceren. Naast Rwanda worden de notitieboekjes inmiddels geproduceerd in Ghana, Kenia, Malawi en Oeganda.