Correctbook Impact Partners - Samen Sterker

Bekijk hier al onze samenwerkingen met de verschillende impact partners.

Edukans


In 2020 heeft Edukans het Teaching With Impact programma opgezet voor duurzaam kwaliteitsonderwijs. Hiervoor worden de producten van Correctbook ingezet bij het trainen van docenten. Meer weten over dit programma en de samenwerking? Klik op de knop hieronder om verder te lezen, te kijken en de impact te ontdekken. 

World Vision


Sam van Tol bezocht het vluchtelingenkamp Nyabiheke in Kigali, Rwanda om daar het uitwisbare schrijfmateriaal uit te delen aan 5000 kinderen van drie tot zes jaar oud. Deze actie is onderdeel van een samenwerking tussen Correctbook, UNHCR en World Vision om het basisonderwijs in vluchtelingenkampen te verbeteren.

Bambanani


Bambanani en Correctbook hebben in 2022 de handen ineen geslagen. De Vrienden van Bambanani doet geweldig werk in de townships van Zuid-Afrika, waar ieder kind een kans krijgt in de samenleving. Hoe? Onder andere door goede scholing, maar ook door opvang van gehandicapten en het creëren van een veilige en zelfredzame omgeving. 

Trees for All


De CO2 die uit wordt gestoten bij het productieproces van al onze producten bij onze fulfilment partij wordt volledig gecompenseerd in samenwerking met Trees for All. Dat maakt de productie dus helemaal CO2 neutraal. Samen maken we de aarde groener!

Save the Children


Save the Children doet in 2022 mee met een Teaching With Impact pilot op 20 scholen in Rwanda. Correctbook biedt het schrijfmateriaal aan en Save the Children onderzoekt samen met Edukans de impact die de schrijfmaterialen hebben op het leren van de kinderen.

Africa Collect Textiles


Het Correctbook etui wordt geproduceerd in Kenia door ACT, Africa Collect Textiles. Zij verzamelen oude kleding en maken hier nieuwe producten van om het weg te halen van de stortplaatsen en werkgelegenheid te creëren. Uiteraard zijn wij enorm trots op deze duurzame samenwerking.

War Child Holland


Vanaf september 2022 hebben War Child Holland en Correctbook de handen ineen geslagen. Het resultaat van deze samenwerking is het War Child Correctbook. Hoe is dit tot stand gekomen, hoe ziet dit notitieboek er dan uit en wat houdt de samenwerking precies in? Lees er alles over op de speciale War Child x Correctbook pagina.

Nationale Postcode Loterij


Eind 2019 ontvingen Edukans en Correctbook een cheque van de Nationale Postcode Loterij. Ambassadeurs Nick & Simon verrasten Ron Rijnbende, directeur van Edukans, met €1.550.000. Hiermee werd het Teaching With Impact project opgezet en ontvingen 400.000 basisschoolkinderen in Afrika een Correctbook. 

Sunday Foundation


The Sunday Foundation, de stichting opgericht door onze ambassadeur Sander de Kramer, zet zich in voor onderwijs voor kansarme kinderen in Sierra Leone. De stichting biedt nieuwe hoop op plekken waar de situatie uitzichtloos lijkt. Correctbook ondersteunt deze stichting door aan 5.000 kinderen een Correctbook te doneren.

Dr. CL Smith Foundation 


Sinds 2023 werken we samen met de Dr. CL Smith Foundation. Deze stichting wil zowel de toegang tot kwaliteitsonderwijs als de leerervaringen verbeteren. Samen met hen werken we aan programma's die het lesgeven en de uitkomsten daarvan verbeteren.