Strijd tegen analfabetisme

Analfabetisme uitbannen. Wereldwijd. Da’s onze missie. En dat kunnen we als Correctbook niet alleen. Goed doel steunen? Met de aankoop van elk Correctbook voorzien wij kinderen in ontwikkelingsgebieden van ditzelfde uitwisbare schrijfmateriaal. We besteden 5% van onze jaarlijkse omzet aan de verwezenlijking van onze onderwijsprojecten.

ONZE IMPACT? 652.321 KINDEREN ZIJN AL GEHOLPEN MET SCHRIJFMATERIAAL. HELP JE MEE?

Ambitieus? Ja zeker

1 miljoen kinderen een jaar lang van schrijven voorzien. En we hebben jou hierbij nodig! Waarom? Samen maken wij schrijven toegankelijk voor iedereen op de wereld.

Hoe gaat 't?

Nou tot nu toe hebben we 652.321 kinderen in ontwikkelingsgebieden een jaar geholpen met een uitwisbaar Correctbook schrijfset. We tellen in jaren want het belangrijkste is dat een kind de hele schoolperiode door kan blijven schrijven. Daarom vullen we elk jaar de inktpotten bij en vervangen we kapotte boeken op de scholen waaraan we doneren. 

Wanneer werd het zaadje geplant?

In 2014 zag oprichter Sam tijdens een vakantie in Zuid-Afrika met eigen ogen dat kinderen geen toegang hadden tot basis schrijfmaterialen zoals pen en papier. Het materiaal was te duur en bovendien snel weer op.

Impact partners

Impact maken doen we samen. Sterker nog; moet samen.
Om onze impact te vergroten werken we samen met verschillende organisaties. 

Waarom is Correctbook duurzaam?

Het gebruik van een Correctbook t.o.v. een papieren notitieboek heeft een positieve impact op het milieu. Met een uitwisbaar notitieboek bespaar je namelijk enorm veel papier. Voor de productie van onze boeken wordt papier uit FSC gecertificeerde bossen gebruikt.

Consuminderen

Wat? Ja, wij willen heul graag dat onze boeken zo lang mogelijk gebruikt worden. En daarom maken we er ook nog eens een modulair notitieboek van. Een pagina kwijt of is de omslag beschadigd? Bestel 't los bij! 

Productie

Verpakking

Wij doen hard ons best om al onze product verpakkingen zo duurzaam mogelijk te maken. Dat betekent ook dat sommige producten niet eens een jasje nodig hebben. Voor zover mogelijk gebruiken we kraft papier.

Duurzame relaties

Voor Correctbook is het opbouwen en onderhouden van duurzame relaties met alle partners in binnen- en buitenland van groot belang. Benieuwd wie deze relaties dan zijn? Bekijk al onze impact partners hier