Monthly Archives: March 2017

  1. Afrika Tikkun: 470 kinderen krijgen een Correctbook

    Afrika Tikkun: 470 kinderen krijgen een Correctbook

    Afrika Tikkun is een organisatie in Zuid-Afrika die zich inzet voor de ontwikkeling van kinderen in sloppenwijken. De community in Johannesburg focust zich vooral op laaggeletterdheid en gezondheid. Een perfecte kans om samen met onze vaste partner Rhiza een impact te gaan maken. Rhiza voorziet de community van nutritie: minimaal 3 maaltijden per dag. Wij gaan de community voorzien van 470 Correctbooks.

    Er gaan weer heel veel kids blij gemaakt worden!

    Read more »
  2. Vijf redenen waarom ik mijn sociale onderneming ben gestart

     Vijf redenen waarom ik mijn sociale onderneming ben gestart

    Mijn naam is Sam van Tol en ik ben de oprichter van Correctbook. In deze blog leg ik vijf redenen uit waarom ik mijn sociale onderneming ben gestart. Sociaal ondernemen is een sterk opkomende vorm van ondernemen en ik geloof er heilig in dat dit fenomeen het landschap van ondernemen drastisch gaat veranderen in dit decennium. Om een indruk te krijgen van sociaal ondernemerschap: sociale ondernemers lossen een maatschappelijk probleem op door gebruik te maken van een commercieel business model. Waarom dit mij zo fascineert?

    1. Met behulp van een business model kan de sociale impact drastisch verhogen

    Geld verdienen en tegelijkertijd ‘goed doen’ wordt meestal gezien als onjuist, waar ik het niet mee eens ben. Een stichting haalt vaak al zijn geld voor ‘goed doen’ uit donaties en giften. Mensen houden er echter niet van om geld te geven zonder een tegenprestatie. Sociale ondernemers maken gebruik van de kracht achter commercie, een business model, om een maatschappelijk probleem op te lossen. Mensen schaffen producten en diensten aan, omdat ze hen van een waarde voorzien. Er zullen dus altijd mensen zijn die een product aan schaffen, zo bijdragen aan het maatschappelijk probleem, die anders nooit een cent hadden gedoneerd.

    1. Terug geven aan de maatschappij brengt meer geluk

    ‘Geld is niet alles’ is moeilijk om te geloven voor velen van ons. Toch merk ik dat veel mensen zich er meer van bewust worden in een later stadium in het leven. Ze geven terug aan de maatschappij na hun leven hard te hebben gewerkt, met donaties, vrijwilligerswerk etc. Het geluk om iets terug te geven is veel meer dan geld ooit zal geven. Dit geluk ontdekte ik op een vakantie in Zuid-Afrika. In een restaurant zag ik enkele gasten om hun restjes vragen en die vervolgens aan mensen op straat geven. Het duurde niet lang of ik besloot om hetzelfde te doen. Wel een bee

    Read more »