Lancering serie: Correctbook helpt 15.000 Afrikaanse kinderen met oneindig schrift

De 25-jarige Rotterdammer Sam van Tol gaat de wereld over met zijn onderneming Correctbook. Het prijswinnende sociale bedrijf wil het tekort aan schrijfmaterialen in derdewereldlanden tegen gaan met een duurzame oplossing: herbruikbaar schrijfmateriaal. Schriften die je vaker kunt gebruiken dan één keer. Met de lancering van de serie “Correctbook Diary” op YouTube geeft het bedrijf een kijkje in de wereld van analfabetisme en de impact dat het bedrijf maakt. 

Het ontstaan van Correctbook 

Vijf jaar geleden, op een vakantie in Zuid-Afrika, ondervond Sam de problemen van analfabetisme. Op de schooltjes die hij bezocht, was nauwelijks pen en papier aanwezig. Of helemaal nat en verfrommeld. Eenmaal thuis kon hij het gebrek van schoolmateriaal niet loslaten. Bijna 1 miljard mensen kunnen niet leren lezen en schrijven. 

Sam ontwikkelde een notitieboek dat eindeloos meegaat. Hij richtte de sociale onderneming "Correctbook" op in 2014 en inmiddels schrijven meer dan honderdduizend mensen met zijn schrijfmateriaal. Zijn team wordt alleen maar groter en het bedrijf sleepte verschillende prijzen in de wacht waaronder "sociale innovatie van het jaar" en twee keer "promotiegift van het jaar". Het concept is heel simpel. Correctbook verkoopt haar schrijfmateriaal in de Westerse landen (www.correctbook.nl) en met een deel van de omzet gaat hetzelfde schrijfmateriaal naar ontwikkelingsgebieden. 

Youtube serie “Correctbook Diary”  

Correctbook lanceert nu haar eigen serie op YouTube om het probleem van analfabetisme op de kaart te zetten. “Analfabetisme is onderbelicht. 250 miljoen kinderen gaan iedere dag naar school zonder pen en papier. Dat is toch niet voor te stellen? Persoonlijke ontwikkeling begint met pen en papier. Het probleem is dat het zo snel op gaat”, aldus Sam. 

In de eerste aflevering van de serie is te z

Read more »