Monthly Archives: July 2021

  1. 500.000 kinderen voorzien van uitwisbaar schrijfmateriaal!

    500.000 kinderen voorzien van uitwisbaar schrijfmateriaal!

    Na de oprichting van Correctbook begon Sam van Tol in 2015 met het bouwen aan zijn onderneming. Vrienden en familie hielpen in de beginperiode mee op zolder om de boeken in elkaar te zetten en aan moeders keukentafel werden de Correctbooks ingepakt voordat ze werden verzonden. Aan het einde van de dag reed Sam persoonlijk met een volle achterbak naar het postkantoor om de pakketjes te laten verzenden naar de bestellers. Al gauw ontstond zijn droom om 1 miljoen kinderen in ontwikkelingsgebieden in 2023 te voorzien van wisbaar schrijfmateriaal om daarmee analfabetisme.   

    Samenwerking met Edukans en Blue Tree Group

    In 2019 werd Correctbook uitgenodigd mee te doen met een samenwerking met Edukans en Blue Tree Group. Deze samenwerking is erop gericht om onderwijs in Afrika op een nieuwe en duurzame manier aan te vliegen en heet: Teaching With Impact. Een mooie samenwerking waarbij Correctbook het wisbaar schrijfmateriaal biedt, Edukans de onderwijsexpertise en Blue Tree Group de logistieke kennis. Edukans kreeg van de Nationale Postcode loterij eind 2019 een bijdrage van 1.550.000 euro voor de doelstellingen van deze samenwerking! Deze bijdrage gaf een enorme boost en hiermee werd het mogelijk om 400.000 kinderen in vijf verschillende Afrikaanse landen te voorzien van het uitwisbare schrijfmateriaal van Correctbook.

    Correctbook in Ethiopië, Malawi, Kenia, Oeganda en Ghana
    Voor deze samenwerking, doneerde Correctbook haar uitwisbaar schrijfmateriaal al via organisaties in Zuid-Afrika en Rwanda. In Rwanda werd het materiaal voor de boeken bovendien al in eigen beheer geproduceerd. Door de “Teaching With Impact” samenwerking met Edukans en Blue Tree Group breidde het verspreidingsgebied van Correctbook zich in één keer uit naar Ethiopië, Malawi, Kenia, Oeganda en Ghana. In maart 2021 was de 1e lancering in Ghana. Na Ghana volgde Malawi en in mei werden er 49.000 Correctbooks gedistribueerd naar 20

    Read more »
  2. Duurzame en nieuwe look voor Correctbook

    Duurzame en nieuwe look voor Correctbook

    Duurzame en nieuwe look voor Correctbook

    Let op! Binnenkort vallen er Correctbooks in de brievenbus met een volledig vernieuwde look! We hebben het afgelopen jaar namelijk een duurzame en herbruikbare wikkel van kraft papier ontwikkeld, ter vervanging van de plastic sealing. Met deze sleeve, die ook nog eens geweldig is om te zien, zijn onze boeken nog steeds goed beschermd tijdens vervoer en opslag, maar nu zonder gebruik te hoeven maken van plastic.

    Deze sleeve is een fantastische stap in ons streven naar duurzaamheid in al onze processen. Het kraft papier van de sleeve is een stevig, natuurlijk soort papier. Je kunt de sleeve na ontvangst bij het oud papier doen, maar nog beter: je kunt deze ook langer blijven gebruiken als bescherming voor je Correctbook! Je klikt de sleeve in dat geval eenvoudig weer terug op je Correctbook na gebruik.

    De komende tijd gaan we geleidelijk over naar de nieuwe sleeve. De laatste Correctbooks met sealing gaan we - duurzaam als we zijn - natuurlijk nog wel gebruiken! Het kan daardoor de komende weken zo zijn dat je nog een geseald Correctbook ontvangt. 

     

    Read more »