4 x waar je aan bijdraagt met een uitwisbaar notitieboek

Papier? Da’s toch niet meer van deze tijd? Het is rommelig, ligt altijd verkreukeld ergens onderin je tas en bij één klein taalfoutje is de pagina afgeschreven en kun je opnieuw beginnen. Met een uitwisbaar notitieboek van Correctbook los je niet alleen die struggles meteen op, je draagt ook bij aan vier andere belangrijke punten waarmee we de wereld een beetje mooier maken. Win-win, dus, en dat dan dubbel. 

Waarom is een uitwisbaar notitieboek van Correctbook zo ideaal? 

Niet alleen omdat het zo geordend is. Er zijn nog vier andere invloedrijke dingen waar jij aan bijdraagt als je een uitwisbaar notitieboek aanschaft. Komt ‘ie!

1. Duurzame wereld

Met een uitwisbaar notitieboek draag je bij aan minder papierverspilling en een duurzame wereld. Uit onderzoek blijkt dat we in Nederland per persoon zo’n 80 kilo papier gebruiken per jaar. En je weet: papier komt van bomen. Van de geschatte 15 miljard bomen die ieder jaar worden gekapt, is zo’n 14 procent voor papier. Minder bomen betekent méér CO2 in de lucht. Daarnaast kost het proces van boom tot papier ook ontzettend veel water en energie. 

Een groot deel van het papier in Nederland wordt gerecycled en dat is natuurlijk goed, maar ook dát kost energie. Ieder A4’tje, iedere folder, iedere rol wc-papier is na één keer gebruik weer klaar voor het vuilnis. Met duurzame kantoorartikelen, zoals een whiteboard notitieboek, doe je een stuk langer!

2. Gezamenlijkheid en eerlijkheid

Koop je een uitwisbaar notitieboek, dan draag je ook meteen bij aan de gezamenlijkheid en eerlijkheid die wij bij Correctbook zo aanmoedigen. We respecteren elkaar, we vinden het leuk om goed te doen en vinden persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk. Belangrijker dan winst, ja echt. 

Dat zie je niet alleen terug in de maatschappelijke projecten waar we ons mee bezighouden (lees maar verder…) dat nemen we ook mee in het hele proces. Van fabrikant tot klant. Eerlijke samenwerking staat voorop. De materialen die we gebruiken voor onze whiteboard notitieboekjes komen van eerlijke partijen en we zijn hard bezig die helemaal duurzaam te maken. In Nederland is de productie al bijna helemaal CO2-gecompenseerd! Ook proberen we waar mogelijk lokaal te produceren om de werkgelegenheid te stimuleren. In Rwanda werken locals nu voor Correctbook!  

En niet onbelangrijk: ook op Correctbook HQ bárst het van de positiviteit en gezamenlijkheid ;)

3. Samen tegen analfabetisme en voor goed onderwijs

Koop je een whiteboard notitieboek van Correctbook, dan sla je twee vliegen in één klap. Koop jij een Correctbook, dan voorzien wij één kind in een ontwikkelingsgebied drie maanden lang van dit uitwisbare schrijfmateriaal. Zo strijden we samen tegen analfabetisme. Er is in veel landen een groot tekort aan schoolspullen, waardoor veel kinderen nooit goed leren lezen en schrijven. Met analfabetisme heb je vaak ook minder kansen om je te ontwikkelen in de toekomst. Correctbook vindt dat ieder kind goed onderwijs verdient.

Daarom brengen we regelmatig onze herbruikbare schoolspullen naar de scholen die dit goed kunnen gebruiken. Zo hebben inmiddels al bijna 55.000 kinderen zo’n boekje waarin ze oneindig kunnen blijven schrijven en leren!

4. Onderzoek en bestrijding Covid-19

Ook in eigen land willen we de maatschappij een handje helpen. De druk op de zorg is door Covid-19 enorm groot, en met een donatie hopen wij dat wat te verlichten. Daarom brachten we in samenwerking met het Rode Kruis een limited edition Correctbook uit. Van ieder Rode Kruis Correctbook ging €8,26 naar het Rode Kruis. Uiteindelijk hebben we €5.000 gedoneerd aan deze organisatie! Hiermee ondersteunen we GGD’s en ziekenhuizen, de Rode Kruis-hulplijn, de inzameling van beschermingsmiddelen en andere medische hulpmiddelen. 

Kijk! Het is dus niet voor niets dat steeds meer mensen voor een uitwisbaar notitieboek gaan. Wij durven stiekem wel te spreken van een kleine revolutie ;)