Correctbook opent kantoor in Rwanda

Sam’s dagboek

Correctbook opent kantoor in Rwanda (Geschreven door oprichter Sam)

Reden voor feest, want Correctbook heeft een kantoor in Rwanda! De afgelopen maanden is er hard gebouwd aan ons kantoor en in november was de officiële opening. Van hieruit gaan we de komende jaren de Rwandese markt bestormen met als doel schrijven overal toegankelijk te maken.

Waar de afgelopen zomer nog een lege vlakte te zien was, staat nu een kantoor. Met de ontwikkelaar werd er druk getekend hoe het kantoor eruit zou komen te zien. Daarna is het in een razendsnel tempo gebouwd. En het mooie is: het ligt op een steenworp afstand van onze lokale productie in de sloppenwijk.

In november bezocht ik Rwanda om samen met het team het kantoor te openen. Wauw, wat een resultaat! Mijn Rwandese collega’s, onze productiepartner en de ontwikkelaar van het pand hadden een leuke verassing: met z’n allen hebben ze tot in de nacht gewerkt om de laatste muren te schilderen en het kantoor was op een indrukkende manier bestickerd met Correctbook uitingen die helemaal passen bij onze huisstijl. Ook was er een echt openingslint en een hele grote taart. Mijn Rwandese collega Ezechiel hield een speech waarin hij bekende eerst alleen nog maar te kunnen dromen over de mooie stappen die we nu maken en er werden cadeaus uitgedeeld.

Het werd nóg specialer, want ook mijn familie was bij de opening. Mijn ouders en mijn vriendin waren in Rwanda en zagen voor het eerst de projecten van Correctbook met eigen ogen. Dat ze toevallig de opening van ons kantoor hebben mogen meemaken, zal ik voor altijd bij mij dragen.

Vanuit ons kantoor gaan we niet alleen Rwanda beleveren, het is ook dé ideale plek om te leveren aan Congo, Tanzania en Burundi. Waar zullen we staan over drie jaar? Hopelijk met weer een prachtige speech van Ezechiel over de stappen die we dan weer hebben gerealiseerd.