Met ons nieuwe teamlid aan de slag in Kenia

Geschreven door oprichter Sam

Ken je Samuel al? Een paar maanden geleden hebben we hem aangenomen als Regio Manager voor Correctbook Africa B.V.. Hij woont in Kenia, dus tijdens mijn bezoek aan Kenia mocht ik ‘m nu eindelijk in het echt ontmoeten! Samuel heeft vroeger bij een drukkerij gewerkt en die ervaring komt nu ook zeker van pas. Voordat hij bij ons in dienst kwam, heeft hij ervoor gezorgd dat het project met Edukans en de Nationale Postcodeloterij in goede banen werd geleid. Omdat die samenwerking toen al zo lekker liep, zagen we een nog nauwere samenwerking allebei wel zitten. Dus nu werkt Samuel als Regio Manager. Dat betekent dat hij zorgt dat alles bij Correctbook Africa B.V. lekker loopt. En geloof me, dat klinkt makkelijker dan het is!

We gingen gelijk samen aan de bak. In Kenia is er al een productielocatie voor de zogenaamde ‘exercise boekjes’. Dat zijn de Correctbook schrijfmaterialen die de kinderen in o.a. school ontvangen. We willen daar ook graag de Correctbook Originals gaan maken. Daarom moet de productieplek uitgebreid worden. Wat is dan cruciaal? De printer. Samuel en ik gingen daarom op bezoek bij de printer. Daar hebben we besproken hoe we de Originals kunnen maken en het proces in gang kunnen gaan zetten.  

Ook ging ik met Samuel langs Edukans. Daar vertelde de directrice over het gebruik van Correctbook door de schoolkinderen. Blijkbaar zijn de kinderen zó enthousiast dat ze voor de les zelfs vragen of de les zonder of met Correctbook zal zijn! Verder hebben we het gehad over eventuele uitbreiding van de samenwerking. Én natuurlijk kon uitwerking van de actie ‘Fouten Maken Mag’ niet ontbreken. Met deze actie is in Nederland €75.000 opgehaald en daardoor krijgen 7.500 Keniaanse kinderen een Correctbook. We hebben dus gesproken over het plannen van de uitwerking hiervan.

Ik kijk er naar uit wat we allemaal nog kunnen betekenen in dit mooie land. Zeker met Samuel aan boord kunnen we bergen gaan verzetten. Daar heb ik alle vertrouwen in.