Werk mee aan SDG

 

Huh watteh? De Sustainable Development Goals, of zoals wij hier zeggen ‘De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen’. Deze zijn in 2015 opgesteld door de Verenigde Naties als de nieuwe wereldwijde ontwikkelingsagenda voor 2030. Maar wat heeft dit met Correctbook te maken? Nou, wij zijn stiekem best hard op weg om hier ons steentje (of boekjes) aan bij te dragen. Gelukkig zijn wij niet een van de grote vervuilers in de wereld, maar doen we toch ons best mee te werken om de volgende doelstellingen te behalen:

 

 

SDG 4 Kwaliteitsonderwijs

Tja, dit sluit natuurlijk naadloos aan bij onze missie. Wat houdt deze doelstelling precies in? Verzeker gelijke toegang tot kwaliteitsvol onderwijs en bevorder levenslang leren voor iedereen. De doelstelling is nog verder gespecificeerd in een aantal subdoelstellingen. Hiervan is 4.6 ‘Er tegen 2030 voor zorgen dat alle jongeren en een groot aantal volwassenen, zowel mannen als vrouwen, geletterd en rekenvaardig zijn’ wel een hele mooie. Daar hopen wij met ons eigen doel ‘in 2023 1 miljoen kinderen een jaar lang van schrijfmateriaal voorzien’ flink aan mee te helpen!

SDG 8 Waardig werk en economische groei

Maar ja hoe ziet dat er nou uit? Het bevorderen van aanhoudende, inclusieve, en duurzame economische groei, volledige en productieve tewerkstelling en waardig werk voor iedereen. Een hele mond vol dus, maar ook een hele belangrijke. Met onze lokale productielocaties in Afrika creëren we werk voor de lokale bevolking. Hierin willen we de komende jaren zeker ook gaan uitbreiden wat voor nóg meer lokale werkgelegenheid zal gaan zorgen. Meer weten over deze lokale productie? Bekijk hier Sam’s avonturen in Afrika. Daarnaast werken er in de productie in Nederland mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo krijgt iedereen waardig werk.

SDG 12 Verantwoorde consumptie en productie

Wat betekent dit? Het verzekeren van duurzame consumptie-, en productiepatronen. Ook wij wensen een groenere wereld op alle vlakken. Hierin proberen we stappen te maken. We produceren grotendeels CO2 neutraal. Met de verkoop van onze producten hopen we de papieren afvalberg op de wereld kleiner te maken. We willen zo snel mogelijk al onze producten duurzaam kunnen maken. Het begin is gemaakt met plastic ringbanden! Meer weten over Duurzaamheid bij Correctbook? Ontdek onze duurzaamheidsblogs. Met de aankoop van een Correctbook bespaar je veel papier doordat je het notitieboek eindeloos kunt blijven hergebruiken. Het papier dat wij gebruiken voor productie is FSC gecertificeerd papier, afkomstig van duurzaam beheerde bossen. Weten welke notitieboeken wij allemaal verkopen? Bekijk ze hier

SDG 15 Leven op het land

Waar staat deze doelstelling voor? Bescherm, herstel en bevorder het duurzaam gebruik van ecosystemen, beheer bossen duurzaam, bestrijd woestijnvorming en landdegradatie en draai het terug en roep het verlies aan biodiversiteit een halt toe. Oftewel: werk aan de winkel! Hieronder valt ook de ontbossing een halt toeroepen, daar zijn wij druk mee bezig door het verminderen van papiergebruik in de wereld. Daarnaast werken we samen met Treesforall om ervoor te zorgen dat er meer bomen worden geplant, waardoor wij CO2 neutraal kunnen produceren.

SDG 17 Partnerschap om doelen te bereiken

Om met dure woorden te spreken: versterk de implementatiemiddelen en revitaliseer het wereldwijd partnerschap voor duurzame ontwikkeling. Of op z’n Rotterdams: steek samen de handen uit de mouwen om alle doelstellingen te bereiken! We zijn dan ook voortdurend op zoek naar samenwerkingen om onze impact te vergroten. Nu zijn we met onze partner Edukans bezig met het programma ‘Teaching With Impact’. Bekijk hier onze blogs over onze samenwerkingen. Maar ontwikkelingshulp valt ook zeker onder dit doel en dat sluit natuurlijk naadloos aan op onze missie

Ook meehelpen aan het behalen van deze doelen? Simpel: koop nú jouw Correctbook!
Meer weten over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen? Lees er hier alles over.