Monthly Archives: March 2022

  1. Terug naar waar het allemaal begon...

    Terug naar waar het allemaal begon...

    Terug naar waar het allemaal begon...(geschreven door oprichter Sam)

     

    En dat is? Zuid-Afrika! In 2014 kwam ik hier namelijk op het idee van Correctbook. Nu ben ik er weer om stappen te gaan maken met het opzetten van Correctbook Africa B.V. Dat doe ik niet alleen, maar samen met Roel de Haas; mede- eigenaar van Correctbook Africa. Roel leerde ik kennen via Edukans.

    Wie is Roel? Daar zal ik jullie eerst eens wat meer over vertellen. Roel heeft jarenlang gewerkt voor zijn eigen bedrijf, waarmee hij de logistiek van ontwikkelingshulpprojecten in o.a. Afrika heeft begeleid. Hij zorgde er met zijn bedrijf voor dat miljoenen boeken lokaal en op de juiste plek werden gemaakt maar ook op de juiste plek terecht kwamen. Vaak heel afgelegen en moeilijk bereikbare bestemmingen. Dat ging zelfs zo ver dat er een track & trace code werd ingezet! Geweldig toch? Ik ben superblij met Roel in het team, want hij brengt een bak ervaring en een netwerk aan belangrijke contacten in Afrika met zich mee.

    Samen met Roel ben ik langs een oude bekende gegaan; de directeur van Afrika Tikkun (een Zuid-Afrikaanse non-profit organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van jongeren). Hem had ik járen geleden voor het laatst gezien, bij de start van Correctbook. Deze directeur heeft namelijk een eigen stichting genaamd Rhiza die strijdt tegen extreme armoede en dit was dan ook de allereerste stichting waar we Correctbooks aan gedoneerd hebben.

    Maar wat willen we nog meer doen in Zuid-Afrika? Meer impact maken natuurlijk! Dat betekent nadenken over hoe onze producten in Zuid-Afrika in de winkels komen te liggen, maar ook hoe we in de markt van ngo’s en donoren bekend worden, zodat ook zij onze producten gaan gebruiken. Hier hebben we wel Correctbooks voor nodig; dus werken we er hard aan om een productielocatie op te zetten in dit prachtige land waar mijn avontuur ooit is begonnen.

     

    Read more »
  2. Schoonmaakblog

    Schoonmaakblog

    Schoon schip, eh Correctbook maken

    Poetsen, poetsen, poetsen; zo moeilijk kan het schoonmaken van je Correctbook niet zijn toch? Zeker niet! Er zijn namelijk een paar handige trucs om jouw Correctbook snel & makkelijk weer zo wit als sneeuw te maken. In deze blog hopen we je wat handige schoonmaaktips te geven, zodat je nooit meer een lamme arm krijgt. 

     

    Klein maar fijn

    Het gummetje: aan de onderkant van de Correctbook pen zit een gummetje, hiermee kun je kleine foutjes weggummen. Wil je complete mislukte kunstwerken verwijderen? Dan kun je beter één van de onderstaande opties gebruiken!

     

    Daar wis(t) ik niks van! 

    Het wisdoekje: onze stoffen topper die standaard bij onze notitieboeken zit. Dit microvezeldoekje is handig voor grote oppervlakten. Je kunt ‘m eindeloos gebruiken, want je gooit ‘m zo hup in de wasmachine. Wil hij daar ook weer in topconditie uitkomen, gebruik dan liever geen wasverzachter. Ook vindt tie warmte niet erg aantrekkelijk, dus vermijd wasprogramma’s boven de 60°Celsius. Lifehack; maak het doekje een beetje vochtig, dan is je pagina weer als de wiedeweerga wit!

     

    Spray it till you make it

    De schoonmaakset: maak kennis met het ideale duo – de schoonmaakspray en het wisdoekje. De schoonmaakspray is een speciale vloeistof op waterbasis zodat inkt en/of inktresten makkelijk verdwijnen. Dat is niet het enige, want het beschermt ook nog eens je Correctbook© Core Pagina’s. De inkt kan niet zo makkelijk meer in de pagina’s trekken.

     

    Spongebob is er niks bij

    De Correctbook schoonmaaksponsjes zijn ideaal

    Read more »