Het magische boek genaamd Correctbook

Sam’s avontuur – 14 oktober

Het magische boek genaamd Correctbook (geschreven door Sam)

Op 14 oktober bezochten we Marleen van de Anglicaanse Kerk in Rwanda. In samenwerking met hen, ondersteunt Correctbook 15.000 kinderen in Rwanda met wisbaar schrijfmateriaal. Marleen geeft de docenten trainingen om ze te leren hoe ze de Correctbook materialen optimaal gebruiken. We bezochten een van de scholen toe en men verraste ons daar enorm met een evenement dat ze speciaal voor ons hadden georganiseerd. De directie, docenten, leerlingen en zelfs ouders waren aanwezig bij het evenement, waar ze hun waardering en ook hun gevoelens over Correctbook uitten. Marleen vertelde dat dit zelden voorkomt, want Rwandezen tonen hun emoties niet zo snel.

Het effect van Correctbook
Het evenement begon ermee dat alle bezoekers begonnen te zingen. Er werden gedichten voorgelezen en speeches gegeven. Alles stond in het teken van het bedanken van Correctbook. Ze riepen 'Correctbook is een wonder'. Er werd verteld dat door de beschikbaarheid van de Correctbook materialen, de kinderen nu vaker naar school komen. Ook is er minder geruzie tussen de kinderen, omdat iedereen hetzelfde schoolmateriaal heeft. Vroeger schaamden veel kinderen zich, omdat ze zonder schrijfmateriaal naar school kwamen terwijl andere kinderen wel schrijfmateriaal hadden. Ouders die geen geld hadden voor schrijfmateriaal, twijfelden aan het nut om hun kinderen naar school te laten gaan als ze niets hadden om in te schrijven. Dankzij Correctbook voelen ouders zich gezegend. Ze besparen geld wat ze nu kunnen besteden aan het kopen van eten.

Meneer Sam
De hele regio kent Correctbook. De mensen weten uit trainingen dat een man genaamd 'Sam van Tol' dit allemaal regelt. Mijn volledige naam is lastig voor ze, dus noemen ze me 'Mister Sam'. De mensen kwamen naar het evenement om te zien wie deze ‘Mister Sam’ zou zijn. Ze zijn verbaasd dat er een jonge man schuil gaat achter dit alles. Natuurlijk wordt de impact van Correctbook gerealiseerd door het volledige Correctbook-team, maar voor deze mensen brengt ‘Mister Sam’ deze magische materialen helemaal zelf de wereld in. Voor hen heet het product niet Correctbook maar ‘Sambook’. Het was een bijzondere en ook wel wat vreemde ervaring, maar wat is het mooi om te zien dat er heel concreet impact wordt gerealiseerd met onze materialen!

Na het evenement liepen we een klaslokaal binnen en ging ik naast een klein meisje zitten. Het meisje keek me verbaasd aan, maar richtte haar aandacht daarna meteen weer op haar Correctbook. Zelfs toen ik na een tijdje opstond, knipperde ze niet eens met haar ogen. Geconcentreerd ging ze verder met schrijven in haar Correctbook. Ze had geen tijd voor een vreemde man als ik. Dat bewijst: dit wordt een slimme!