Nieuw leerconcept Edukans en Correctbook krijgt ruim 1,5 miljoen euro voor duurzaam en innovatief onderwijs namens deelnemers Postcode Loterij

Wij hebben heel erg goed nieuws! Dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij ontving de samenwerking Edukans met Correctbook en blueTree Group een geweldige bijdrage van 1.550.000 euro voor een duurzaam en innovatief project op het gebied van basisonderwijs. Ambassadeurs Nick & Simon verrasten directeur van Edukans Ron Rijnbende met een cheque tijdens een Postcode Loterij wijkfeest.

Hierbij kunnen wij ook vertellen dat Correctbook een samenwerking is gestart met Edukans en blueTree Group om het onderwijs in Afrika op een nieuwe en duurzame manier aan te vliegen: Correctbook Active Teaching and Learning. Een innovatieve nieuwe manier van onderwijs met de materialen van Correctbook, de onderwijs expertise van Edukans en de logistieke expertise van blueTree Group.

Dat de Postcodeloterij ons nieuwe concept gelijk steun toedraagt, zegt heel veel over de potentie van deze nieuwe vorm van leren.

Met de bijdrage starten wij een uniek project om het onderwijs in Ethiopië, Malawi, Kenia, Oeganda en Ghana te verbeteren. 400.000 basisschoolkinderen in Afrika krijgen een Correctbook; ons schrift met herbruikbare pagina’s en pennen met uitwisbare inkt. In alle landen zullen wij een productielocatie starten om lokaal te produceren en zo te zorgen voor werkgelegenheid en economische groei.

Wat gaan we precies doen?


De schriften gaan de hele basisschooltijd mee. Heel duurzaam dus! We lossen daarmee ook een gebrek aan schoolmateriaal op veel scholen op. Daarnaast gebruiken we de schriften als middel om beter les te geven. Docenten worden door Edukans getraind om de Correctbook te gebruiken om kinderen meer te leren. Doordat de pagina’s steeds hergebruikt kunnen worden, hebben de kinderen oneindig de mogelijkheid om te oefenen, fouten te maken en te leren.

Sam van Tol, Founder van Correctbook, vertelt: "Iedereen verklaarde mij voor gek toen ik onze missie twee jaar geleden lanceerde: 1 miljoen kinderen met een Correctbook vóór 2023. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat dit gaat lukken en dit helpt natuurlijk enorm. Deze nieuwe samenwerking zal het onderwijs in Afrika aanzienlijk gaan veranderen".

Dank je wel deelnemers Postcode Loterij!


De schenking wordt gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dit jaar maakt de Postcode Loterij in het najaar een aantal extra schenkingen bekend. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,8 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven.