Marketing & Communicatie medewerker (fulltime)

Ben jij die ster in communicatie die van alle (online) markten thuis is? Als jij de gezochte aanvulling op ons team bent, ben je bovendien iemand die bewust in het leven staat. Iemand voor wie het welzijn van mens en planeet zaken zijn die je raken. Het is voor jou belangrijk om daar ook in je werk een positieve bijdrage aan te kunnen leveren.

 

Over Correctbook

Correctbook is een duurzaam georiënteerde producent van uitwisbare notitieboeken met de missie om wereldwijd analfabetisme te bestrijden. Onze visie is om schrijven toegankelijk te maken voor iedereen op de wereld. Dit doen wij door een deel van onze omzet te gebruiken voor projecten waarbij wisbare Correctbook schrijfmaterialen beschikbaar worden gesteld aan ontwikkelingsgebieden in de wereld waar schrijfmateriaal schaars is (zie ook achtergrondinformatie onder deze vacature).

 

De baan

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de marketing- en communicatiestrategie van Correctbook. Dat houdt in dat jij alle externe informatiestromen van Correctbook verzorgt en dat jij ook in de gaten houdt wat anderen over Correctbook publiceren. Je initieert marketingacties en geeft deze vorm in samenwerking met interne en externe partners. Je schrijft (pers)berichten en nieuwsbrieven voor diverse markten en je houdt onze online platforms en de resultaten daarvan in de gaten. Je bewaakt de huisstijl, de schrijfstijl en de waarden van Correctbook in al onze uitingen. Bij dit alles houd je overzicht en bepaal je op basis van de strategie waar en hoe Correctbook optimaal kan worden gepromoot. Je bent het aanspreekpunt voor onze externe online marketing specialisten en signaleert actief mogelijke kansen of knelpunten.

 

Functie-eisen

  • Je staat volledig achter de missie van Correctbook en draagt dit uit in je werk;
  • Je bent communicatief ijzersterk in woord en geschrift;
  • Je hebt een opleiding op het gebied van Marketing en Communicatie;
  • Enkele jaren recente en relevante werkervaring is een pré;
  • Je beheerst de Engelse taal goed in woord en geschrift;
  • De Nederlandse taal beheers je uitstekend. Duits en/of Frans is een pré;
  • Je bent open en eerlijk en hebt een positieve, collegiale instelling;

 

Informatie en sollicitatieprocedure

Voor meer informatie over deze vacature kan je ons mailen (elise@correcctbook.com) of bellen (010-3105099) en vragen naar Elise de Jong. Je CV met persoonlijke motivatie mail je ook naar elise@correctbook.com.

 

Achtergrondinformatie over (de missie van) Correctbook

Iedere dag gaan 250 miljoen kinderen naar school zonder schrijfmateriaal. Mede hierdoor zijn wereldwijd meer dan 750 miljoen mensen boven de 15 jaar analfabeet. In 2014 zag de oprichter van Correctbook, Sam, met eigen ogen kinderen in Zuid-Afrika zonder pen en papier op school zitten. Schrijfmateriaal was voor hun ouders te duur en na aanschaf ook weer snel weer op.

Daar wilde hij wat aan doen en ontwikkelde Correctbook, het uitwisbare notitieboek dat hier én in ontwikkelingsgebieden oneindig mee gaat. Met elke verkoop van een Correctbook kunnen wij één kind in Afrika drie maanden lang voorzien van dit uitwisbare schrijfmateriaal.

Zo maken wij met onze klanten en andere betrokkenen schrijven toegankelijk voor iedereen op de wereld!

Correctbook vacatures